Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ: Σχετικά με την Έναρξη Υποβολής των Δηλώσεων ΟΣΔΕ έτους 2017



GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ: Σχετικά με την Έναρξη Υποβολής των Δηλώσεων ΟΣΔΕ έτους 2017



Η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ χαιρετίζει την φετινή έγκαιρη έναρξη του έργου υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ σε εφαρμογή της εξαγγελίας του Υπουργού ΑΑΤ και της απόφασης του Προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Είναι πλέον κοινά αποδεκτό από όλους τους εμπλεκομένους σε αυτό το πολύπλοκο έργο ότι όσο ποιο γρήγορα εκκινεί, τόσο καλύτερα μπορεί να υπηρετηθεί από όλους τους συμμετέχοντες πιστοποιημένους φορείς με απόλυτο στόχο την διασφάλιση των επιδοτήσεων των δικαιούχων σε πλήρη συμμόρφωση με τα σχετικά εθνικά και κοινοτικά κανονιστικά πλαίσια.

«Ανεξάρτητα λοιπόν των ενός συγκεκριμένου κακόβουλου κατευθυνόμενου δημοσιογραφικού θορύβου, κάποιων σωματειακών ανακοινώσεων και ορισμένων εκούσιων ή ακούσιων λαθεμένων ερμηνειών των πρόσφατων εξαγγελιών του ΥπΑΑΤ, η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ενημερώνει τα πιστοποιημένα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ) και τους δικαιούχους παραγωγούς κοινοτικών επιδοτήσεων ότι συμφωνήθηκε και υπογράφεται η νέα Σύμβαση Διασφάλισης Επιπέδου Ποιότητας Υπηρεσιών & Ασφάλειας Πληροφοριών (ΣΔΕΠΥΑΠ) με τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Σύμφωνα με αυτή την σύμβαση και της σχετικής ανακοίνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ, η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ως Φορέας Συντονισμού και Τεχνικής Υποστήριξης του συνόλου των ΚΥΔ αναλαμβάνει περισσότερες τεχνολογικές υποχρεώσεις δίχως ωστόσο αυτές να αυξάνουν τα κόστη των παρεχόμενων υπηρεσιών στα ΚΥΔ.

Σε εφαρμογή της σχετικής ανακοίνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ, τα πιστοποιημένα ΚΥΔ οφείλουν άμεσα να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις συνεργασίας τους, τόσο με την GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, όσο και με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στις παρεχόμενες υπηρεσίες συντονισμού και τεχνικής υποστήριξης, οι οποίες είναι αναγκαίες και υποχρεωτικές για την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ στο Πληροφοριακό Σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ. Σημειώνεται ότι όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η διαδικτυακή υποβολή αίτησης από μεμονωμένο παραγωγό παρέχεται δίχως κόστος.

Η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ καλεί όλους τους παραγωγούς να υποβάλουν το δυνατόν συντομότερα την δήλωση ΟΣΔΕ προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις και ποινές μιας και δεν προβλέπεται για την φετινή χρονιά να δοθεί καμία κανονιστική παράταση για μεταγενέστερη υποβολή της δήλωσης από την 15 Μάιου 2017. Για μια ακόμη χρονιά, όπως αναφέρθηκε και στο πλέον πρόσφατο Δελτίο Τύπου της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, θα υπηρετήσει με υπευθυνότητα την νέα δομή υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ μένοντας αταλάντευτα στο πλευρό του παραγωγού και του δικαιούχου των επιδοτήσεων», αναφέρει η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φωτογράφος "καβάλησε" τους δημοσιογράφους για να βγάλει φωτογράφιες

  25η Μαρτίου στο Αγρίνιο και από νωρίς στην Πλατεία Δημοκρατίας έχει μαζευτεί κόσμος για να παρακολουθήσει τυην παρέλαση. Σιγά σιγά όλοι π...